//Cactus On The Moon!
Follow Dashboard
tabah dan lupakan
Thursday, 5 December 2013 | 0Superstar (s)!

hai hmph, harini bertarikh 5 dec. dah 3 minggu lebih aku jadi single. agak nya lha. haha :') hmph, sedih ni. banyak kenangan. walaupon tempoh bersama hanya 9 bulan. aku dah dapat rasa kan yang dia dah lupa akan aku. huhu tidak mengapa. asal dia bahagia, aku ok in shaa allah. hehe ingat tak rm5 tu. hehe gila ko. kenyang sampai nak muntah eden kau buat. ahh rindu nya. time dia sukan mesti aku akan keluar kelas nak tengok. pastu pernah sekali ni, dulu la dulu. aku kurang ajar ngan cikgu gi main keluar je kelas sebab nak tengok dia dari bawah. haha ngong. balik sekolah mesti kitorang meet. tak meet tu ada benda tak kena lha jawab nya. ngehehe. banyak la sampai aku takleh nak lupa. aku cuma boleh doa pada Allah je :) aku harap kau bahagia. kalau dah lupa aku, tak apa lha. salah aku jugak kan kenapa pergi mintak putus kan. hehe. kau fikir aku ok, kau fikir aku kuat, ha ye memang aku kuat. tak sekuat yang kau fikir. hihi i'll be missing you forever gila. no more i love you muah muah, no more otp, no more gurau manja, no more "smootchie poofs". i so gonna miss you :') bye

Raya raya
Saturday, 17 August 2013 | 0Superstar (s)!

hey hey hey. lama gak tak layan blog. dah makan ke nie hehe. ni nak cito ni aku raya rayo dengan geng aku yang sengal tahap kala jengking ni. itu la gambar sememeh kitorang. hahaha aku lagi comel la ;p k perasan lebih urm so first kitorang kumpul di taman. ada ira sekali. ok == haha pastu jalan lah gi anggerik. gi rumah husna dulu. dia kawan aku since tadika der. sampai menengah kau. ha amek. ngehehe. yang pakai cermin mata tu lah. lol. masa nak gi tu aku ada tumpang ira. perh sumpah laju babo. hehe. dia boleh campak beg mahal mak aku. ish sabo je la. masa kat rumah husna. urm. aku makan sikit je. begambar perh mana cukup satu. sampai jari aku tak cukup nak kira berapa banyak gambar kitorang. ni yang atas ni yang kiut. yang lain tu kiut gak tapi malas. pergi fb husna la kalau nak tengok. berlambak. yang annoying tu abaikan sebab urm entah la. ahhh. so lepas tu gi rumah nadia. semua makan. yang aku dengan husna ni tengok hindustan. cerita "om shanti om" eh best kot lagu dia. aku dah fahal separuh. "hey make some noise and say om shanti om" tu je la. pastu kiorang dengar lagu kuc kuch hotahe. hihi and yang spoil nye. masa dalam jalanan tu. ada pulak dua gadis ni sekat jalan. haih tak nak kutuk la kan. urm tapi diorang kata kitorang batak :c uhm tak sedar diri ke dia yang kejar hot. ops. lebih pulak. pandang kau pun tak. lagi lah nak panggil. tambi. oh okey kita teruskan. pastu gi rumah kakak sedara ipar aku. boleh tahan lama lah sebab tunggu sepupu aku yang faiq tu. lembab do dia tu. dia sampai tu aku pakai la selipar dia. hehehe. then kesian lak. bagi balik lah en. ok, aku call zaki masa faiq dalam tu duk koya. malas eden. aku gedik gedik la dengan zaki uhm dia je tahu gedik aku tahap mana. kauorang tak payah hina i. i tahu i gedik. semua perempuan gedik la dude.urm k. aku nak gi rumah dia tapi tak sampai hajat :c bapak mertua aku gi kerja lak adoi spoil. bila habis tu naik bas menuju ke rumah faejah. minum je la. tunggu mak aku amik. otp dengan zaki 38 minit. hahaha. tengok kredit tinggal 3 ringgit weh. nasib baik besok aku balik asrama. muahaha. okay tu je kot. bye :)

p/s : aku harap tahun depan kita boleh buat macam ni lagi. sampai ada cucu :D hehehe dan aku harap aku sedondon dengan mr z aku. lalala k uhm.

Raya nak dekat. Wuhooo
Monday, 29 July 2013 | 0Superstar (s)!


heyyy assalamualaikum >.< disini saya budak yang ponteng sekolah 2 hari tak datang nak bagitahu minggu depan dah raya. horey horey. dapat balik kampung. mmm nak kata tenang tu takde tenang mana lah. kadang-kadang spoil juga dapat bebelan percuma kan. dengan sepupu yang tak reti duduk diam. adik pon mulut boleh tahan memekak nye. kk. ramadhan bakal pergi :( ye la kan. dalam-dalam kita gembira nak raya pakai baju baru lilap lilap tu ada yang pakai baju raya yang dah 3 tahun pakai. mmm siapa takde baju raya? nak aku derma? hihi buat amal sikit. mmm pengakuan disini sikit, sepanjang bulan ramadhan ni i rasa i tak bersedekah lagi. mmm tak tahu nak sedekah apa dan dekat siapa. pergi surau? masjid? mmm tak ada nya. surau sekolah asrama aku tu je la. haha. baju raya aku tahun ni omey angat. serious kot. ce imagine. baju pic, tudung purple. wtf. aku nak lain sikit dari raya yang sebelum-sebelum ni. dulu aku raya pakai cantik tapi agak selebet. so tahun ni aku cantik :D haha bangga. ingat cuti yang minggu kedua raya tu aku nak pergi kidzania dengan k.myra. tapi zaki ajak sunway so mmm aku kena buat mesyuarat private dulu la dengan k.myra. ala kalau aku gi sunway, k.myra konfem ikut la. dia tu berkepit je dengan aku. haha. suami dia tah kemana. ops. mmm punya semangat tittle "raya nak dekat. wuhooo" tapi isi lain macam. haha. ye ye ye. suka hati aku la. mmm aku harap syawal tahun ni duit raya banyak masuk. boleh la amik sikit. ala tak banyak mana. 60 je aku amik. haha. sikit lah tu. kalau boleh nak amik semua. kita shopping la uolls :* mmm pastu aku harap aku tak makan ikut nafsu sangat. ramai orang tegur aku kata badan aku berisi. eh bukan nya cakap leklok. cakap apa kasar. "naily, kau gemok" wuhuu patah berjuta juta hati ini rasa pilu dan cedih. uwek uwek. aku nak duit raya. bak duit raya lebih sikit. haha. disini saya nik nur naily ingin menyusun 10 jari memohon ampun maaf untuk uolls :) kalau ada terkasar bahasa, tersentuh kat mana, harap ampun. kita kosong kosong eh semua? nanti pasang la lagu raya kalau aku ada gi rumah korang hehe. pastu kuih tu sedap sedap la sikit. jangan bagi yang dah masuk angin. haha melebih pulak xD sorry agak semangat sikit. aku malas nak update blog nanti 1st syawal sebab aku tahu aku tak akan buat benda tu sama sekali. hihi kalau ada kad raya nak bagi tu, bagi je la. jangan segan silu. akan ku simpan sampai koyak benda tu haha jk okey la bye nak tido dulu ._. 

p\s : baju raya aku tak sedondon dengan pakwe aku la :( ini menyedihkan!! 

jerebu woi jerebu
Sunday, 23 June 2013 | 0Superstar (s)!

heyyy, act takde mood pon nak update tapi.. bosan kan. aku ngantuk ni tapi sebelum aku beradu. aku update lu aw. hmm harini ahad. sepatutnya aku kan berada di asramadana aku yang macam hell tu. haa. haha. bila aku tahu besok cuti. aku mula ah paksa mak aku suruh percaya. pastu mak aku tengok tweet yang aku tunjuk baru dia caya. dia siap call gurubesar bhai -oo- haha. amende je. anyway terima kasih najib. i love you so much la :* eh eh jangan melebih naily, jangan melebih. haha. hmm jerebu ni bikin wa keluarkan banyak peluh do. ye la. panas gila do. sumpah. hehe aku nak bernafas macam hiiiihoooo. kena beli mask ni. kena jgak. lalala. mesti comel apabila ku memakai nye. hehe. soooo. aku risau ni jerebu ni. kalau dah 40 hari tak hilang tu.. perh., risau gila tahap dewa wei. harini. 23 jun. bulan warna oren weh. tak caya? apa? nak aku tunjuk bukti? eh boleh. tpi gambar tak clear la. maaf. hehe. tengok sendiri. tanya dakdak puchong. bulan dah macam matahari. ya allah. hebatnya kuasaan mu :') hmm hmm sedih tengok orang yang masih tak perasan kita dekat dengan tanda tanda kiamat ni. masih ada lagi ke yang ingin ke neraka? masyaallah. hmm bukan apa la. jerebu ni antara tanda kiamat yang ke sepuluh. bila dah cukup sepuluh. haa hmm idk what to spoke then. k. saya tak taaruf lagi dengan ni. tanya yang alim. aku baca pon dalam internet ah kan. newspaper dah malas beli. berita jarang bukak. internet and internet. tu je. nak screen capture tapi dah hilang ah. hmm pe lagi.tu je kot. k saya undur diri dulu ye kawang kawang <33 assalamualaikum

lawat smkpp
Friday, 21 June 2013 | 0Superstar (s)!

hey assalamualaikum :'D harini hari paling gembira kot. dua puluh satu jun dua ribu tiga belas. dimana anda semua boleh baca tittle dekat atas tu kan. aku pergi smkpp harini. aku ada 3 matlamat je pergi sana. nak jumpa jaki, nak jumpa geng, nak jumpa cikgu sains ngan math. haa tu je la. haha x de niat lain pun. sebenarnya puasa tau tapi tahan je la dengan panas nya matahari, budak-budak makan minum depan aku. lagi-lagi si jaki ni gila apa hey astagfirullah -,-' kwaja punya pakwe. hmm k lupakan dia tu sekejap. hehe. mula-mula lepas solat ohor, aku mandi la dekat asrama tu kan. pastu ada budak sana cakap mak aku dah sampai. baru je nak sabun. haha mende lah. lol. pastu bila dh siap pakai baju semua tu terus pergi smkpp. mula tu malu tau. rasa lain sikit masuk sana. tapi nak buat camne en. demi nak jumpa dorang. aku sanggup la. hmm. k tadi aku banyak betul merepek. lakalaka. kesian gila dorang kena layan aku. hihi. bila form 1 rehat tu aku nampak la dakdak jaki ni. baru je jerit nama kawan dia. dia dah turun. haha -,-' hmm pastu muka dia macam terkejut gitu. ye la kan. bukan dia sorang je terkejut macam berok. ramai lagi macam kena serangan jantung pun ada. haha. yang sakai nya dorang banyak ejek aku. bangang. sabar je. marissya cakap aku makin hitam. qayyum balak faejah cakap aku makin gemok. jaki pulak cakap aku makin pendek. eh eh apakah. semua kes nak hina aku. sedih mak. haha tak lawak. cikgu muhaini ada la tanya antara sekolah lama dengan sekolah baru mana lagi best en. aku ofkos la akan jawab smkpp :) bukan memilih la tapi yeah. sumpah tak boleh focus. aku tidur je memanjang sampai ke kena bayar 20 sen 1 minit kalau tidur -,- menyakai. dah ah budak baru. aku mana selesa bangun pagi pagi buta ni. aku solat subuh pun 6:59 macam tu ^.^ hehe. at least solat kay. aku memang jenis suka bangun lambat ni. haha. ni kena bangun pukul 4. gerak surau kul 5. kul 6 setengah siap2 nak gi sekolah. 7:10 beratur. memang layu habis la mata aku wei. hmm. masa balik sekolah tu aku nampak faiz kenit. aku kejar dia. aku nak singgit aku balik. dah dua bulan dia amik. ngok. aku haus gila. ingat nak buka puasa tadi tapi faiz laju sangat doh -,-' lepas tu faezah cakap ada dua budak ni nampak aku kejar faiz haha sakai. malu gila. bila depan sekolah tu aku terus stop takut zaki nampak. haha jeles dia kang. lol. zaki comel harini dengan rambut dia yang baru :')  haha SANGAT. dia makin tinggi sekarang. tapi dengan aku la. kalau dengan budak-budak form 2 memang harapan la cik oi. hihi. k la. dia mesti senyum ni. nampak lesung pipit dia yang aww :* erh gedik nya aku. okey la. bye. semoga semua urusan berjalan lancar.minggu depan nak gi lagi. hehe. warden dan cikgu-cikgu tak tahu ni aku balik. memang mampos aku kena sembelih 18 kerat. hoho k bye uolls :) assalam.

tunggu macam orang bodoh ;'D
Sunday, 2 June 2013 | 0Superstar (s)!

assalamualaikum :D k, aku harini nak share. hmm semalam dia kata "kejap" so aku tunggu la dia. bila dah 2 jam menunggu tu aku dah penat. hehe. so aku tahan je la mata aku yang ngantuk gila babi ni. tahan punya tahan. amekaw tertidur pulak aku. pastu bangun balik pukul 4. pastu tak cukup rest sangat aku cuba la tidur sekejap. bangun-bangun dah pukul 5 and now mata aku dah segar bugar. hihi. aku tak tahu nak kira macam mana yang aku tunggu dia ni. tapi dalam kira-kira 8 jam la gitu. hoho. okey teringat masa aku tunggu dia sebelah bengkel. ni masa aku budak smkpp lagi. aku tunggu dia sampai la dia luar kelas. aku nak tengok senyuman dia. pastu aku pergi la kantin. lapar. haha. tapi sumpah aku cakap. aku tak sangka boleh tunggu dia sampai macam tu sekali. selalu nya kalau aku penat, aku tidur je terus. ini TERtidur pulak. huhu. hebat nya kau naily ;') hmm "setiap pertemuan ada perpisahan" k ayat ni selalu bermain di dalam otak aku. aku takut kena berpisah dengan dia. takut sangat sangat. aku tahu yang suatu hari nanti kitorang akan berpisah cuma tunggu masa je. hmm kalau tunggu berabad pun konfem tak akan dapat kalau jodoh dengan orang len kan. hee. aku tak nak jodoh lain :/ hehe. tipu la kalau aku cakap aku tak sayang dia kan. kalau aku tak sayang dia, aku tak tunggu dia sampai tertidur. haaa. bukan nak kata apa. cuma.. dia la yang bagi aku semangat tahun ni. aku harap sangat hubungan kitorang sampai aku mampos. nanti baru dia boleh cari peganti aku yang lagi comel. hihi. k k. pemerepekkan aku berakhir dekat sini je. bye :')

bangi
Saturday, 1 June 2013 | 0Superstar (s)!

assalamualaikum :D hey hey semalam nampak nya johor menang. uish, kalau zaki ada dekat depan mata aku sekarang ni, aku akan pandang dia macam gambar kat atas. haha. memang setiap kali jumpa pon memang gitu perangai aku dengan dia. dari mula sampai la sekarang. ecece. konon nya sweet lah tu. tuih >.< hehe. okey. dah baca tittle?*jetjet retis* haha. lol. hari ni aku dah kena balik dah. hmm :( hehe. sebenarnya aku tak sedih pon. aku lagi suka adalah. kucing tu suka sangat pergi kat aku. ish menyampah betul --' dia tak tahu ke yang aku ni takut dia. haha. sakai. hmm tuan rumah ni banyak pulak bagi aku baju mahal-mahal. hihi. terbatak la pulak xD k. k. hmm apa lagi yee... haa ni aku nak cakap. aku bosan. haha tu je. and tolong doakan selsema aku ni hilang cepat sikit. rimas wei rimas. hihi. k. bye.

p/s: gambar tu takde kena mengena pun dengan tittle -.- so ignore je la. haha. aku dah takde gambar ngok.


Older Post
The Disclaimer


You're gonna miss me when i'm gone

underlined, bold

Selamat hari raya. Maaf zahir dan batin.


Diary About Site


Let's Talk!

YOUR CBOX CODES HERE


The Credits!

Basecode by : Nadya and Qistina
Re.Design : Miss_Hana
Own this blog : Neylie kiut

Best View at GOOGLE CHROME!